Konseptvalget for Statoils Luva-felt blir tatt i løpet av januar.

Det Statoil-opererte Luva -feltet ligger i Vøringbassenget i blokkene 6706/12 og 6707/10 , og var, da BP gjorde det, det første dypvannsfunnet på norsk sokkel. Nå skal det etter alt å dømme bygges ut, sammen med de nærliggende Snefrid – og Haklang -funnene, med en Spar-plattform med tørre brønnhoder. Denne blir sannsynligvis forberedt for en fremtidig tilknytning av Asterix -funnet, og knyttet til Nyhamna ( Ormen Lange -anlegget) for prosessering/eksport. Inn på denne ledningen vil også Shells Linnorm bli knyttet, via Draugen.

Det har tidligere vært meldt at et konseptvalg vil gjøres i fjerde kvartal i år, fulgt av en PUD (plan for utbygging og drift) i første kvartal 2012 og investeringsbeslutning i tredje kvartal 2012, men dette blir nå korrigert av Statoil.

– Vi kommer ikke til å gjøre konseptvalget før utpå nyåret, sannsynligvis i løpet av januar, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby til PetroMedia.

– Og først når konseptvalget er klart, vil vi gå videre med en endelig investeringsbeslutning.

Luva ligger på mer enn 1.200 meters havdyp sørvest for Lofoten, og har estimerte ressurser på mellom 40 og 60 milliarder Scm (251-377 millioner fat oljeekvivalenter) gass. Planlagt oppstart er 1. oktober 2016.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR