Helge Lund og Eivind Reiten lar seg ikke affisere av vage politiske signaler knyttet til fusjonen. Skal fusjonsprosessen endres kreves formelle vedtak eller føringer.

Både Lund og Reiten presser ifølge Dagens Næringsliv hardt på for å realisere integrasjonsavtalen mellom styrene i de to selskapene.

Signaler om Statoil-navnet og lokaliseringsdebatten skal det ikke bli tatt hensyn til. Mye tyder på at signalene politikerne hittil har gitt har vært for svake.

Det som må til for å påvirke fusjonsprosessen er enten vedtak i Stortinget, klare formuleringer i den kommende stortingsmeldingen eller styringsbrev fra regjeringen til selskapene, skriver DN.

Børsdirektør Bente A. Landsnes advarer mot politisk inngripen.
– Hvis et stort børsnotert selskap blir pålagt å opprettholde arbeidsplasser i spesifikke deler av Norge, og selskapene selv mener det er forretningsmessig ufornuftig, blir det veldig feil. Det må være de forretningsmessige hensynene som teller, sier Landsnes til avisen.

Det er Lund og Reitens planer om å splitte oljemiljøet i Stavanger som skaper mest strid.
–Denne saken er viktigere enn at to direktører kan forhandle seg frem til resultater som svekker oljemiljøer i Stavanger og på Vestlandet, sier fylkesordfører i Rogaland, Roald G. Bergsaker (H).

Forrige artikkelFakta om menneskeskapte klimaendringer
Neste artikkelSV går inn for Stavanger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR