Den nye toppsjefen i Sevan Marine, Carl Lieungh, skal kjempe for å gjenopprette tilliten til Sevan Marine og bedre balansen i selskapet etter en turbulent fisjonsprosess med Sevan Drilling.

FPSO: Sevan Marine skal spisses inn mot FPSO-
markedet, blant annet med enheten «Sevan
Voyageur» (bildet). (Foto: SEVAN)

Sevan Marine har skilt ut sine borerigger i selskapet Sevan Drilling, som selskapet forsøkte å notere på Oslo Børs. Men fordi tegningskursen ble senket under kravet for Oslo Børs, noteres aksjen nå på Oslo Axess-listen i stedet.

I forbindelse med delingen av selskapet forlot tidligere administrerende direktør Jan Erik Tveteraas Sevan Marine for å lede Sevan Drilling. Dermed ble Carl Lieungh hentet inn som ny sjef i Sevan Marine.

– Det blir harde tak. Til å begynne med har jeg to hovedoppgaver som må løses: Gjenreise tilliten i markedet og få bedre balansen i selskapet, sier Lieungh til Dagens Næringsliv.

– At selskapet har fått hard medfart er det ingen tvil om, legger den ferske toppsjefen til.

Lieungh er storebror til Simen Lieungh, tidligere toppsjef i Aker Solutions og nå administrerende direktør i riggselskapet Odfjell Drilling. Han tror ikke det blir noen interessekonflikt utav det.

– Odfjell Drilling og Sevan Drilling er konkurrenter, men jeg vil kun sitte med en aksjepost i Sevan Drilling, sier Lieungh til avisen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR