Maersk Drilling reduserer sin organisasjon på hovedkontoret i Danmark med opptil 70 stillinger, hvorav ca 20 er forventet å være stillinger som ikke blir fylt. Dette kommer som et resultat av det reduserte aktivitetsnivået i oljeindustrien.

Over 600 offshoreansatte borte på 1 år
-Kombinasjonen av lav aktivitet og overkapasitet av borerigger fortsetter å drive frem lavere dagrater. I dag er 9 av Maersk Drillings 23 enheter inaktive, og vi forventer en utfordrende markedsbalanse i årene som kommer. Som en konsekvens, har vi måttet si farvel til mer enn 600 offshoreansatte i de siste 12 månedene, sier Claus V Hemmingsen, administrerende direktør i Maersk Drilling og viseadministrerende direktør i Maersk Group i en pressemelding.

Claus W. Hemmingsen, CEO Maersk Drilling
Claus W. Hemmingsen, CEO Maersk Drilling (foto: Maersk)

-Hittil har Maersk Drilling klart å redusere kostnadene med mer enn 15%. Men de negative markedsforholdene påvirker oss fortsatt tungt, og en landbasert bemanningsreduksjon er et uheldig, men nødvendig skritt for å sikre fremtiden for vårt selskap.

Personalreduksjonen forventes å gjelde alle hovedkontorfunksjoner av Maersk Drilling. Hovedkontorfunksjoner som ligger på andre steder enn København kan også bli påvirket.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelAltus Intervention sikrer seg Wintershall-kontrakt
Neste artikkelMulighetene er store innen olje- gass og havbruk i nord

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR