Talisman planlegger å plugge Rev-feltets tre brønner med jack-upen «Maersk Giant».

Siden produksjonen på Rev de senere år har avtatt betydelig, planlegger Talisman Energy Norge AS nå permanent plugging av de tre brønnene på feltet. De tre brønnene er 15/12-C-1 AH15/12-C-2 H og 15/12-D-1 H.

Rev er et gasskondensatfelt som ligger nær grensen mellom norsk og britisk sokkel, i PL 038C, blokk 15/12. Feltet er i området nær Varg, ca. 6 km sør for «Petrojarl Varg». Havdypet ved borelokasjon er omtrent 87 meter, og avstanden til nærmeste land er ca. 220 km.

«Maersk Giant»-oppdraget starter tidligst 28. september

Operasjonen består i korte trekk av plugging av brønnene med primær og sekundær sementbarriere mot reservoarseksjonen, trekking av produksjonsrør og setting av overflate sementbarriere. Fjerning av havbunnsutstyr knyttet til produksjonen fra Rev, som juletre, brønnhoder og beskyttelsesrammer, vil bli utført separat på et senere tidspunkt.

Pluggeoperasjonen vil tidligst starte 28. september 2015, og antatt varighet er 143 dager (fire-fem måneder).

Produksjonen av hydrokarboner fra Rev startet i 2008. Gass og kondensat er blitt ført i rørledning til Armada-installasjonen, operert av BG Group på britisk sektor.

Lisensinnehavere er operatøren Talisman Energy Norge AS, med en eierandel på 70 prosent, og lisenspartner Petoro med en eierandel på 30 prosent.

«Maersk Giant» har operert for Talisman tidligere, senest i forbindelse med Snømus letebrønn og på Varg-feltet, i forbindelse med plugging av brønner.

«Maersk Giant»

Brønnen 15/12-C-1 AH på Rev-feltet

Forrige artikkelIran lokker investorer med milliardprosjekter
Neste artikkelPsykiater advarer om rusede arbeidere i Nordsjøen

3 KOMMENTARER

  1. Dårlig gjort at dere i Petro skriver dette som om at de har sikret seg jobben.For det har de ikke.Ingen kontakt er signert.Husk at vi er mange som sitter på kniven nå,og venter på oppsigelse. Snakket med min arbeidsgiver i dag(Maersk) å de har ikke signert noe.Tenk over hva dere skriver!!!!

    • Hei, Kjell. Vi i Petro tenker over det vi skriver. Vi videreformidler det som blir oppgitt i offentlige søknader, denne fra Talisman Energy Norge AS. Ifølge dem ønsker de å bruke «Maersk Giant».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR