Talisman Energy Norge har signert en Maersk Drilling-kontrakt med en estimert verdi på 832 MNOK.

Kontrakten innebærer leie av jackupen Maersk Giant for boring på den norske delen av Nordsjøen.

Varigheten av kontrakten er ett år, og Talisman Energy Norge har opsjon på å forlenge kontrakten til totalt tre år. Kontrakten er forventet å starte i midten av tredje kvartal 2014, og den estimerte verdien av den faste kontraktsperioden på ett år er USD 137 millioner, eller omlag NOK 832 millioner.

– Vi er svært fornøyd med å inngå denne avtalen med Talisman Energy Norge, som er en viktig kunde for Maersk Drilling. Norge er fortsatt et satsingsområde for Maersk Drilling og kontrakten bekrefter vår sterke posisjon hos våre norske kunder, sier CEO i Maersk Drilling, Claus V. Hemmingsen, som også er medlem av hovedstyret i AP Moller – Maersk Group.

Maersk Drilling eier og driver seks av ni jackuper som finnes i norske farvann.

– Olje og gasselskaper øker sin virksomhet i det norske markedet. Betydelige ressurser gjenstår og vi ser et fortsatt sterkt vekstpotensial, og vil fortsette å vurdere mulighetene for ytterligere vekst, sier Claus V. Hemmingsen.

Maersk Drilling har tre XL Enhanced (CJ -70) jackups under bygging som skal inn på det norske markedet i 2014 og 2015. De tre riggene har alle sikret langsiktige kontrakter. XL Enhanced-riggene er designet for å operere i det tøffe miljøet som finnes i Nordsjøen.

Forrige artikkelLovende skifergass-test i Polen
Neste artikkelOljeflertall etter valget

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR