«Maersk Valiant» og «Maersk Venturer» fikk navn.,Maersk Drillings andre og tredje ultradypvannsboreskip ble døpt torsdag. Seremonien fant sted ved Samsung Heavy Industries i Sør-Korea.

«Maersk Valiant» og «Maersk Venturer» er den andre og tredje i en serie på fire ultradypvannsboreskip som går inn Maersk Drillings riggflåte. De fire boreskipene representerer en total investering på USD 2,6 milliarder, tilsvarende NOK 15,87 milliarder etter dagens kurs, og vil bli levert i 2014 .

Til Mexicogolfen
Etter levering fra verftet vil «Maersk Valiant» påbegynne en tre års fast kontrakt med Conocophillips og Marathon Oil i den amerikanske delen av Mexicogolfen.

Kontrakten inkluderer opsjoner på inntil ytterligere to år. Estimert kontraktsverdi for den faste kontrakten er USD 694 millioner, tilsvarende NOK 4,24 milliarder, inkludert mobilisering.

En kontrakt for «Maersk Venturer» er ennå ikke signert.

– Vi har en ambisjon om å øke vår virksomhet i ultradypvannsmarkedet, sier Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør i Maersk Drilling.

– Med «Maersk Valiant» som går til Mexicogolfen for å jobbe for Conocophillips og Marathon Oil, vil Maersk Drilling deretter operere tre rigger i regionen, og vi er på god vei til å bli en betydelig boreentreprenør i dette markedet siden vi kom inn i markedet i 2009, sier han.

Forrige artikkelStatoil kutter mer
Neste artikkelStatoil drar veksten i Harstad

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR