Ansatte i København, Aberdeen og Stavanger vil bli berørt, ifølge selskapet.

Ifølge Maersk Oil må selskapet redusere sin vekstorganisasjon med 40 stillinger. Kuttene kommer i følge selskapet på grunn av fortsatt lav oljepris og pågående arbeid med å redusere kostnadene med 20 prosent på tvers av virksomheten ved utgangen av 2016.

Endringene vil påvirke ansatte i København, Aberdeen og Stavanger.

Maersk Oil har allerede betydelig redusert letevirksomhet i løpet av de siste 12 månedene for å fokusere mer på oppkjøpsmuligheter. Selskapet rapporterte 65 prosent lavere letekostnader på USD 57 millioner i første kvartal 2016, sammenlignet med USD 162 millioner i 2015.

Mens leting fortsatt vil være en sentral del for langsiktig vekst inn i 2020-tallet og utover, gjør dagens forretningsmiljø at Maersk Oil må fortsette å begrense sine leteaktiviteter på kort sikt.

– Enhver reduksjon i antall ansatte er dypt beklagelig, og vi forstår at dette vil være foruroligende for våre ansatte. Dagens endringer er nødvendig for å sikre at vår organisasjon reflekterer dagens marked og justerer våre kostnader til våre aktiviteter. Vi må fortsette å balansere realitetene i de tøffe markedsforholdene med vekstagendaen for Maersk Oil, sier CEO Jakob Thomasen.

Forrige artikkelBevilger ytterligere NOK 50 millioner gjennom Demo2000
Neste artikkelVegrer seg for å investere

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR