Maersk Oil stenger Houston-kontoret og reduserer Luanda-teamet i Angola, noe som påvirker rundt 100 stillinger totalt.

Ifølge selskapet skjer dette I lys av de fortsatt krevende markedsforholdene for dypvannsprosjekter, og beslutningen følger omfattende og pågående arbeid med å redusere investeringer og forbedre avkastningen for Chissonga-prosjektet i Angola.

– Som mange dypvannsprosjekter i vår bransje forblir Chissonga økonomisk utfordret i dagens marked, sier COO Gretchen Watkins i Maersk Oil.

– Har vurdert flere alternativer

– Maersk Oil forblir forpliktet til Chissonga-prosjektet, og vi har vurdert flere alternativer for å kommersialisere disse ressursene til beste for våre samarbeidspartnere og angolanske myndigheter. I tillegg til å arbeide for å redusere de totale prosjektkostnadene, ser vi også på mulighetene for en samlet utbyggingsmulighet, sier Watkins.

Ifølge henne er en ytterligere restrukturering av Chissonga-prosjektgruppen et nødvendig skritt på veien for å sikre et fremtidig utviklingsprosjekt for Maersk Oil i Angola.

Av de cirka 100 ansatte og kontraktørene som påvirkes av endringer, sitter ca. 60 for tiden i Houston og ca. 40 i Luanda. Endringene vil overføre noen oppgaver for prosjektet til Maersk Oils hovedkontor i København, mens kontoret i Luanda vil sitte igjen med 18 ansatte til å fortsette arbeidet med Chissonga-prosjektet.

Maersk Oils ikke-opererte aktiviteter i Mexicogolfen, som for tiden også drives fra Houston, vil bli overført til København-kontoret i løpet av de kommende månedene.

Forrige artikkelKværner kobles til korrupsjonssak i Monaco
Neste artikkelForlenget levetid for Åsgard A

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR