A.P. Møller – Mærsk AS deler opp selskapet i to enheter; et integrert transport- og logistikkselskap med digitaliserte og individualiserte kundeløsninger og en energidivisjon.

Energidivisjonen vil bestå av Maersk Oil, Maersk Drilling, Maersk Supply og Maersk Tank. Det nye energiselskapet vil drive med leting, produksjon, boring, rigg, offshoreskip og oljefrakt med tankskip.
Maersk Oil vil fokusere på å optimalisere og styrke sin posisjon i den danske, britiske og norske delen av Nordsjøen.

Omstrukturering nødvendig
Styret forventer at olje- og oljerelaterte virksomheter i Mærsk vil kreve ulike løsninger for fremtidig utvikling, inkludert separasjon av enheter enkeltvis eller i kombinasjon fra Mærsk i form av joint-ventures , fusjoner eller oppkjøp. Avhengig av markedsutvikling og strukturelle muligheter, er målet å finne løsninger for olje- og oljerelaterte virksomheter innen 24 måneder.

Styreleder i A.P Møller - Maersk, Michael Pram Rasmussen (foto: maersk.com)
Styreleder i A.P Møller – Maersk, Michael Pram Rasmussen (foto: maersk.com)

-De bransjene vi opererer i er svært forskjellige, og begge står overfor svært ulike underliggende fundamentale forhold og konkurransedyktige miljøer. Gjennom å skille våre transport- og logistikkvirksomheter og vår olje og oljerelaterte virksomhet i to selvstendige divisjoner vil gjøre det mulig både å fokusere på sine respektive markeder.

-Dette vil øke den strategiske fleksibilitet ved å styrke synergiene mellom bedrifter i Transport & Logistikk, samtidig som man sikrer smidighet for å forfølge enkelte strategiske løsninger for olje- og oljerelaterte virksomheter uttaler styreleder i Maersk, Michael Pram Rasmussen i en pressemelding.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelSpectrum starter Barents-undersøkelse
Neste artikkelCentrica sier opp ansatte

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR