Fylkene som er blitt hardest rammet av oljekrisen, opplever en kraftig økning i antall personer som snart ikke får dagpenger lenger.

Om få måneder står 4.000 personer uten dagpenger, melder NTB.

– Mange er usikre på om de nå må ofre huset eller bilen for å dekke regningene, sier Terje Amundsen, leder for ingeniørorganisasjonen Tekna i Stavanger, til Dagens Næringsliv.

Han er én av dem som om kort tid står uten dagpenger. Alternativene etter dagpenger er sosialhjelp, arbeidsavklaringspenger eller støtte fra familie.

– Dette bekymrer oss. Det er tøft å holde motivasjonen for jobbsøkingen over tid. I tillegg kommer usikkerheten for inntekten –  hva nå hvis dagpengene blir brukt opp, spør Stig Veland, leder ved Nav Eiganes og Tasta.

I fylkene som er hardt rammet av oljekrisen, var det i juli 3.933 personer som hadde fem måneder eller mindre igjen av dagpengene, ifølge avisen.

Økningen er på 41 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den kraftigste økningen har vært i fylkene Rogaland og Hordaland.

Forrige artikkelStatoil leverer Byrding-PUD
Neste artikkelFortsatt riggoppgang i USA

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR