Arbeiderpartiets ja til konsekvensutredning i programkomiteen har blant annet trigget et ungdomsopprør. I Norge var #LoVeSe og #Ungdomsopprør begge på topp-tre-lista på twitter i går.,Da Arbeiderpartiets programkomité tidligere denne uken bestemte seg for å gå inn for å konsekvensutrede områdene utenfor Lofoten og Vesterålen, har det fått miljøbevegelsen og andre motstandere til å reagere sterkt.

I går skrev vi om politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, som mener at SV egentlig jubler over Arbeiderpartiets innstilling, da dette kanskje er det eneste som kan redde dem fra stemmeflukten. Men SVere reagerer sterkt på regjeringskollegaene sitt Lofoten-ja.

– Vil konsekvensutrede Helvete
– Hadde det vært olje i Helvete, ville Statoil ønsket å konsekvensutrede det, sier stortingskandidat for Troms SV, Torgeir Knag Fylkesnes til Avisa Nordland .

På Twitter har det også dukket opp interessante utspill.

– Oljeboring og fiske kan fint kombinerast. Sardiner i olje er jo eit populært produkt, skriver Kjell-Johan Aarseth.

– Jens bør søka asyl i skammekroken, for til og me Olje-Borten Moe meine Ap går for longt, og då e det gale, skriver brukeren Hasseløy-Posten.

Stein Olav Hjelseth twitrer følgende:

– Skal vi vente til alt er tomt, lysene slukket og verden brenner, før vi lærer oss noe nytt? Eller skal vi la litt olje ligge? #LoVeSe

– Dagens ikkje-nyheit: Arbeidarpartiet vil bore etter olje i matfatet i Lofoten, skriver Sveinung Rotevatn og henviser til nettopp den saken.

– Fisk smaker best
Olje kontra fisk er også et tema som stadig dukker opp.

– Av olje og fisk er det sanneleg fisken som smakar best! #Oljeboring #Lofoten, heter det i en tweet fra brukeren JohanneJuletre.

– «Kan ikke være for oljeboring fordi jeg er for busser og fisk og sånt. Dessuten er det bare slemminger som er for olje». #miljømafiaen, skriver K.A. Gjerde.

Ungdomsopprør på twitter
Natur og Ungdom har på sine nettsider oppfordret til et #ungdomsopprør på Twitter, der alle som er engasjert i saken, og som vil fortsette fredingen av områdene, legger ut sin mening med hashtaggen #ungdomsopprør. Ifølge brukeren #Hashtags.no som hver dag rangerer de mest populære hashtaggene på twitter i Norge, var denne saken i går mest omtalt, med #LoVeSe på 2. plass og #ungdomsopprør på 3. plass.

– Fiskarane i Lofoten, Vesterålen og Senja vil bli sitjande med ein oljeklebrig svarteper viss oljeindustrien får sleppe til. #ungdomsopprør, twitrer Gaute Eiterjord.

Forsøk på rim dukker også opp i debatten

– Vi nekter å la dem grave AUF stiller kravet Om at vi finner svaret OVER, og ikke under havet! #LaOljaLigge #Ungdomsopprør, heter det fra Marta Hofsøy.

Men ikke alle som skriver på Ungdomsopprøret er like opprørske hva gjelder boring i Lofoten.

– Skulle ønske ungdom i dette landet vært like opprørt over bombing av fattige land som de er over at staten må ha inntekter. #Ungdomsopprør, skriver Aksel Heitmann Olsen.
Forrige artikkelAp går inn for å åpne Lofoten
Neste artikkelNyhetsmagasin tror Norge er et OPEC-land

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR