En mann som jobber for en av Eni Norge sine leverandører ble i formiddag alvorlig skadet i en arbeidsulykke ombord i Goliat plattformen i Barentshavet. Mannen er i 40 årene og ble etter ulykken raskt sendt til Troms Universitetssykehus for behandling. Sykehuset opplyser i kveld at situasjonen for mannen er alvorlig og uavklart.

Til avisen iFinnmark sier Kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Enimannens familie er informert og er tilbudt  transport til sykehuset.  Wulff forteller videre at familien har takket ja til tilbudet.

Granskingsteam er på vei

Wulff sier  at Eni har iverksatt en intern gransking av ulykken, og at et team med eksperter fra Stavanger er på vei til Hammerfest.

– Vi ser svært alvorlig på hendelsen og tar det med stort alvor. Vi skal nå få iverksatt en intern gransking så snart som mulig og finne årsakssammenhengen slik at vi kan lære av hendelsen og unngå lignende i framtiden, sier Wulff til iFinnmark.

Om Goliat

Totalt vil om lag 120 personer jobbe skift offshore når plattformen er i regulær drift. Feltet skal driftes fra Hammerfest, der Eni Norge har etablert en driftsorganisasjon på 60 personer.

I Goliat-feltet er fem oljeproduserende brønner, to brønner for gassinjeksjon og en for vanninjeksjon komplettert og klare til produksjon. Goliat FPSO skal fortløpende koble seg til 14 ankerliner og havbunnsutstyret, som består av i alt åtte brønnrammer med til sammen 22 brønner. Boringen av disse 22 brønnene er planlagt å fortsette også etter produksjonsstart.

Rettighetshaverne i Goliat-feltet er operatøren Eni Norge AS med en eierandel på 65 prosent, og Statoil Petroleum AS med en eierandel på 35 prosent.

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

Forrige artikkelFortsatt liv i Valhall
Neste artikkelRome er spuddet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR