Tilstanden skal ikke være alvorlig for en mann i 40-årene som i natt falt over bord fra ”Scarabeo 8” i Barentshavet.

Personen ble i natt brakt til Hammerfest Sykehus og i morges videre til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø etter at vedkommende falt fra dekket på semien ”Scarabeo 8.” Riggen borer produksjonsbrønner for Goliat-feltet i Barentshavet.

– Klokken 04.09 i natt fikk vi beskjed om en ”mann over bord” –hendelse på riggen, forteller redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRN), Ørjan Delbekk til Petro.no.

– En person hadde falt mellom 15 og 20 meter fra plattformen og ned i havet. Vedkommende ble plukket opp av stand by –fartøyet fra Esvagt (”Esvagt Aurora,” red.) i løpet av fire minutter. I løpet av den tiden var allerede SAR-helikopteret i Hammerfest scramblet, og vedkommende ble tatt til land, sier Delbekk.

– Pasienten ankom Hammerfest Sykehus klokken syv imorges og ble videsendt til UNN før ti i morges, forteller Kommunikasjonssjonssjef ved Hammerfest Sykehus, Ivar Greiner til Petro.no.

– En mann i 40-årene behandles for lettere skader ved UNN i Tromsø, sier pressevakt ved UNN, Marit Einejord til Petro.no på spørsmål om mannens tilstand.

Pressekontakt ved Petroleumstilsynet, Eileen O´Connell Brundtland sier også at «det ser ut til å gå fint.»

– Vi har ikke alle detaljer, men etter det vi kjenner til han videresendt til UNN på grunn av en øyenskade, sier hun.

– Han som falt ble plukket opp etter få minutter fra en mob-båt (mann-over-bord -båt, red.) som ble sendt ut fra stand by -fartøyet på feltet, «Esvagt Aurora,» sier Andreas Wulff, Direktør for ekstern kommunikasjon og samfunnskontakt hos operatørselskapet på Goliat-feltet, Eni Norge til Petro.no.

– Mannskapet på «Esvagt Aurora» trener jevnlig på dette, og er godt forberedt på denne typen hendelser, sier Wulff, som er glad hendelsen fikk et såpass lykkelig utfall.

 

 

Forrige artikkelLeteuken – Uke 8, 2015
Neste artikkelOljeutvinning i Arktis er grunnlovsstridig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR