Vil frigjøre kapital for å øke den amerikanske aktiviteten.,Marathon Oil ga i går investorne en omfattende rapport om selskapets plan for 2014. Her kom det frem at selskapet skal prioritere vekst og økning i den amerikanske riggaktiviteten, først og fremst på feltene Bakken, Oklahoma Woodford og Eagle Ford.

Et av grepene selskapet gjør for å frigjøre kapital til dette, er å selge alle lisenser de har i Nordsjøen, både på britisk og norsk sokkel.

– Planen vår om å selge eiendelene våre i Storbritannia og Norge gir oss muligheten til å forenkle og konsentrere porteføljen vår, samtidig som vi øker vekst og kontantstrøm. Dette gir igjen aksjonærene våre muligheten til å omplassere kapital for langsiktig verdiskapning, sier konsernsjef i Marathon Oil, Lee Tillman i en pressemelding .

Marathon Oil er per i dag operatør i Bøyla -lisens 340 med en eierandel på 65 prosent, Alvheim -lisensen ( PL 036 C, 088 BS, 203 ) med 65 prosent, Vilje -lisens 036 D med 46,9 prosent, Viper/Kobra -lisens 203 med 65 prosent og Volund ( PL150/150BS ).

Forrige artikkelCeona med Solstad-kontrakt
Neste artikkelOseberg-reservene mer enn doblet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR