Bortfallet av oljeproduksjonen i Mexicogulfen utgjør 57,3% av normal produksjon. Allikevel er det overskudd på tilgangen av olje i området ettersom raffineringskapasiteten er hardt rammet.

Av: Torstein Schjølberg

105 ut av 819 bemannede plattformer i området er fortsatt evakuert. Gårsdagens bortfall av produksjonen i området var 860.000 fat, og utgjør 57,4 % av normal produksjon i følge amerikanske myndigheter.

Raffineringskapasiteten er hardt rammet ved at minst fire raffinerier er ødelagt, og det vil ta 3-6 måneder før de vil være i drift igjen. Samlet bortfall av raffineringskapasiteten utgjør ca 2 mill fat pr dag.

Ettersom IEA frigir mer olje fra reservelagrene enn bortfallet av oljeproduksjonen, utgjør raffineringskapasiteten den reelle flaskehalsen.

Dette er blitt et problem for produsenter som Saudi Arabia, Venezuela og spesielt Mexico. De store ødeleggelsene av raffineriene i Mexicogulfen har bl.a tvunget Mexico og Venezuela til å sende sine oljetankere til andre områder. Alternative kunder er imidlertid ikke så lett å oppdrive, ettersom markedet er vel forsynt av den type tungolje disse landene leverer, delvis på grunn av at USA og europeiske land frigir olje fra reservelagrene.

Forrige artikkelStatoil verdens beste energiselskap
Neste artikkelForeløbig Shtokman «short list» kan være klar fredag

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR