Wintershall og partnerne Petoro og Spirit Energy har startet produksjonen på Maria-feltet ett år før planen.

Kostnadene er i forhold til planen redusert med mer enn 20 prosent. Oljeproduksjonen på Maria har nå startet, mot opprinnelig planlagt i fjerde kvartal 2018.

Investeringskostnadene ser ut til å lande på rundt 12 milliarder kroner, noe som betyr at kostnadene er redusert med over tre milliarder kroner i forhold til tallene som ble presentert i Plan for utbygging og drift (PUD).

Maria er det første egenopererte feltet i Norge som Wintershall leder fra leteboring via utbygging og til produksjon. Selskapet har vært gjennom en formidabel utvikling på norsk sokkel; i 2009 var produksjonen 3.000 fat mens den nå passerer 100.000 fat per dag.

– Foran planen og under budsjett: Maria er en betydelig prestasjon for Wintershall, våre partnere og alle våre leverandører. Gjennom en utfordrende tid har vi klart å holde fokus på smart ingeniørarbeid og målrettet prosjektledelse. At vi har klart å få dette til så raskt og uten noen form for hendelser er en bragd for hele teamet som har vært med på å få dette til. Det vi har fått til på Maria vil være en blåkopi for vårt Nova-prosjekt, tidligere kjent som Skarfjell, og for prosjekter rundt om i verden, sier Martin Bachmann, konserndirektør for leting og produksjon i Europa og Midtøsten.

Forrige artikkelAker Solutions tildelt kontrakter for Skogul og Valhall vestflanke
Neste artikkelGoliat tilbake i produksjon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR