Onsdag kveld ble det kjent at Opec-medlemmene er enige om å kutte oljeproduksjonen med inntil 750.000 fat per dag.

Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets er overrasket over Opec-avtalen, melder NTB.

Oljeprisen styrket seg kraftig etter at det onsdag kveld ble kjent at at Opec-medlemmene er enige om å kutte oljeproduksjonen med inntil 750.000 fat per dag. Prisen på Brent-olje steg onsdag kveld med 5,9 prosent.

Les mer: Oljeprisen stiger bratt etter Opec-avtale

Opec bekreftet at enigheten går ut på å kutte den daglige produksjonen fra dagens 33,47 millioner fat til 32,5-33 millioner fat.

Markedet ble tatt på sengen av beskjeden om produksjonskutt, slår oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets fast overfor Dagens Næringsliv.

– Det er jo en overraskelse at de klarte å få det til. Det ble som i forrige møte, da det gikk den andre veien i ellevte time. Denne gangen har de faktisk klart å bli enige i ellevte time, sier Saltvedt.

Forventer økt produksjon

– Alle har jo bakt inn en forventning om fortsatt økt produksjon fra Opec framover, og nå kan det ende med et faktisk netto kutt istedenfor, sier oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB til nettstedet enerWE.

Torsdag morgen litt før klokken 08.00 ligger spotprisen på nordsjøoljen Brent på USD 48,70 per fat, ned -0,33 prosent for dagen.

Amerikansk lettolje (WTI) omsettes samtidig for USD 47,12 per fat, opp 0,15 prosent.

Forrige artikkelOljeprisen stiger bratt etter OPEC avtale
Neste artikkel– Det hadde vært ryddigere med en lockout

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR