Total sitt Martin Linge-prosjekt har støtt på store problemer i innspurten.

Nå har eieren besluttet å utsette transporten av plattform-modulene fra Samsung-verftet i Sør-Korea, noe som gjør at feltet ikke kommer i produksjon før i 2018.

Eierne ønsker å fullføre så mye av arbeidet som mulig ved verftet før installasjonen sendes til Norge. Etter planen skal den ankomme norsk sokkel i desember. Der skal den forberedes til oppstart, før den trolig løftes opp på understellet i løpet av vår eller forsommer 2018.

Dette sier flere uavhengige bransjekilder til petro.no

Total ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Kranulykken, der seks arbeidere mistet livet, førte til byggestopp ved verftet og er dermed en medvirkende årsak til utsettelsen.

I tillegg påpekte Petroleumstilsynet i en tilsynsrapport at kritisk utstyr på plattformen ble utsatt for støv, vann, partikler og urenheter fra pågående arbeid.

Les også: Martin Linge-partnere måtte inn på teppet

«Konsekvensene av manglende preservering i ferdigstillelsesfasen vil medføre ressurs- og tidkrevende rengjøring og i verste fall utskifting av svekket eller skadet utstyr og komponenter. Videre kan dette medføre store utfordringer for planlegging og gjennomføring av ferdigstillelses- og oppstartsaktivitetene offshore», advarte Ptil i en tilsynsrapport i april. 

Forrige artikkelVil bruke Leiv Eiriksson på Hufsa
Neste artikkelPandion Energy godkjent som lisenseier i Norge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR