Marvin Jensen i OneCo er sikker på at oppkjøpet av Keppel Norway, som i en tid har slitt med sviktende ordrer, lønner seg. Nå sikter OneCo på å tredoble omsetningen sin.

OneCo opplyste mandag på et informasjonsmøte om at selskapet kjøper hundre prosent av verftet Keppel Norway i Sandnes. Dette betyr at Keppel Norway blir historie, og OneCo gjør nok et nytt oppkjøp.

– Keppels navn og Keppels produkter går tilbake til deres morselskap. Nå blir dette en del av OneCo Contracting, sier Marvin Jensen til Petro Media News.

OneCo Contracting ble opprettet i juni 2011, og har blant annet selskapet Rigtech under seg.

– OneCo Contracting alene har som mål å ha en årlig omsetning på rundt 500 millioner kroner. Selskapet er i god rute til å nå dette målet. Det strategiske oppkjøpet som nå gjøres vil underbygge veksten og reisen ytterligere, sier Jensen.

Keppel Norway har gått gjennom delvis turbulente tider, med liten ordreinngang, som blant annet har ført til permitteringer. Bedriften har tidligere hatt en kraftig nedgang, både i omsetning og i antall ansatte.

Marvin Jensen i OneCo mener dette ikke har stort å si for dem etter oppkjøpet.

– Som sagt blir dette en del av OneCo Contracting, og vi driver ikke i minus, sier han.

OneCo er et forholdsvis nytt selskap, etablert i februar 2011, og beskriver seg selv som totalleverandør av elektro og automasjon.

– Vi satser mye på olje og gass, samt tung infrastruktur. Nå vil vi ta del i det som skjer på riggsiden, sier Jensen.

Med kjøpet av Keppel Norway, følger det også med et stort industriområde.

– Plasseringen av basen er nesten like viktig som de fasilitetene OneCo nå kan tilby. Baseområdet ligger i hjertet av Vest-Norge, mellom Sandnes og Stavanger, hvor infrastruktur og distribusjonsapparat er godt etablerte. Med basen sikkert skjermet fra det åpne havet og med en seilingsavstand på bare 10 nautiske mil med ingen hindringer eller høydebegrensinger, posisjonerer vi oss bra innen olje og marine markedet. Området har et totalt areal på 23.500 kvadratmeter med kaiområde på 200 m, verkstedhaller og kontor på samlet 5000 kvadratmeter, opplyser OneCo.

Jensen sier at OneCo i utgangspunktet kommer til å overta de ansatte ved verftet, og at det fra starten kommer til å være omkring 80 ansatte. Samtidig vil det føre til visse «restruktureringer».

OneCo har tidligere kjøpt opp flere selskaper. Keppel Norway blir det sjette selskapet, i tillegg til moderselskapet. Selskapet omsetter årlig for omkring en milliard kroner. OneCo sikter på å tredoble dette.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR