Marwin Løfteteknikk AS fusjonerer med datterselskapet Marwin Vest AS., (Foto: Marwin Løfteteknikk)

Fusjonen har regnskapsmessig virkning fra 1. Januar 2014.

Marwin Vest AS er et datterselskap av Marwin Løfteteknikk AS. Det nye selskapet, som vil hete Marwin Løfteteknikk AS, vil etter fusjonen være eid av Marwin AS (85 prosent) og Tore Opsal (15 prosent).

– Fusjonen er første skritt for å skape et slagkraftig selskap for videre vekst innen salg av løfteutstyr, inspeksjon og testing, skriver Marwin Løfteteknikk i en melding.

I løpet av 2014 planlegger selskapet å videre utvikle sine testfasiliteter i Kragerø Næringspark. Marwin Løfteteknikk har i dag en teststasjon for rammer og løfte beamer som kan utføre tester opp til 400 tonn, i løpet av 2014 vil selskapet også få på plass en horisontal testbenk med kapasitet på 600 tonn.

Marwin Løfteteknikk AS satser tungt på fiber løftestropper og har siden 2011 vært eksklusiv leverandør for Slingmax Inc. i Skandinavia.

– Nå tar vi dette samarbeidet et skritt videre og vil i løpet av 2014 ha full produksjon av denne type løfte stropper i Norge, skriver selskapet.

Marwin Løfteteknikk AS vil ha to avdelinger. Hovedkontoret vil ligge i Kragerø næringspark hvor man vil ha hovedlager på løfteutstyr og test fasiliteter, samt Slingmax-produksjonen. I Stavanger vil det være et salgskontor, samt et mindre lager på standard løfteutstyr.