Statoils planer om å utvide Snøhvit-prosjektet innebærer blant annet at Melkøya gjøres landfast.

Foto: Statoil

Statoil arbeider med planer om å utvide Snøhvit-anlegget på Melkøya før feltet er i produksjon, og ser for seg at sundet mellom Melkøya og fastlandet fylles igjen. Dette viser planer som dn.no har fått tak i.

Statoils forberedelser til et prosessanlegg nummer to i Snøhvit-utbyggingen innebærer at det vil bli behov for langt større plass enn det som i dag er tilgjengelig på øya. Derfor vil Statoil gjøre Melkøya til fastland.

Løsningen er blitt aktualisert etter at Statoil fant mer gass på Tornerose-feltet seks mil vest for Snøhvit-feltet. Hvis det gjøres flere gassfunn i Barentshavet vil det være grunnlag for å utvide landanlegget for å kunne ta imot større gassmengder.

Det er i et brev til Olje- og energidepartementet at Statoil har har lagt fram sine innledende planer for å forberede Melkøya for nok et prosessanlegg, ifølge dn.no. De nye arealene skal brukes til blant annet bygging av det nye anlegget og kaier.

Det er ikke sikkert at Statoils omfattende endring av Melkøya og området rundt vil bli like godt mottatt av alle, skriver dn.no. Blant annet brukes områdene rundt Melkøya til reindrift.

Bilder fra forvandlingen av Melkøya 2003-2006.

Forrige artikkelFrp vil ha kjernekraft i Norge
Neste artikkelMilliardkontrakt krever flere ansatte

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR