North Energy gikk 29. november ut med meldingen om at bekrefter gass på Stirby, nå viser det seg at det var ikke gass i brønnen, kun sandstein.

Det norske er operatør for lisensen 341 hvor selskapet har boret brønn 24/12-6 S siden 16. august. Boringen er nå avsluttet, og ifølge en pressemelding far Oljedirektoratet har brønnen truffet på tynnere og dårligere reservoarbergart enn det de forventet. Brønnen er den andre som har blitt boret i lisens 341.

Erik Karlstrøm sa i slutten av november at de hadde tro på en utbygging tilknyttet infrastruktur i nærheten. Nå ser det derimot ut til at det ikke blir noen utbygging i det hele tatt.

Les mer på Petro.no: Traff blink på Stirby

Det ble boret ned til et totaldyp på 5.050 meter under havflaten, og boringen ble avsluttett i bergarter av mellomjura alder. Det var «Songa Delta» som boret brønnen.

Det norske er operatør for lisensen, mens North Energy har en andel på 11 prosent, Wintershall har 20 prosent, Marathon 12 prosent, GdF Suez har 10 prosent, Bayerngas har 10 prosent og Talisman har 7 prosent.

Petromedia kommer tilbake med mer.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR