…dersom Stortinget har en annen oppfatning på hvor iskanten går.

Det sier Venstres nestleder, Ola Elvestuen, til Dagsavisen.

– Det er ingen tvil om at hvis Stortinget legger en annen definisjon av iskanten til grunn, skal de blokkene som berøres av dette trekkes tilbake, sier han.

Les også: Her er den 23. konsesjonsrunden

– Tord Lien bestemmer ikke

Elvestuen reagerer sterkt på olje- og energiminister Tord Liens uttalelse om at det ikke er sjans i havet for at noen av blokkene i den omstridte 23. konsesjonsrunden skal trekkes tilbake.

– Dette er det ikke Tord Lien som bestemmer. Han forskutterer her Stortingets behandling av meldingen om iskanten, sier Elvestuen.

I samarbeidsavtalen mellom regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF slås det fast at områder nær iskanten skal skånes for oljevirksomhet. Noen av blokkene i 23. konsesjonsrunde ligger i dette området i Barentshavet.

Les også: Nord-Norge fortjener å være med

«Lyst ut med forbehold»

Venstre mener konsesjonsrunden er «lyst ut med forbehold», og at noen av de nordligste blokkene skal trekkes tilbake. Det avviser Lien:

– Nei. Hvorfor skulle vi gjøre det? Vi har jo lyst dem ut. Vi har hatt en høring om dette. Da trekker vi dem selvfølgelig ikke tilbake, sier Lien til den politiske morgenavisen.

Han sier videre at regjeringens oljeplaner er godt innenfor Stortingets rammer, og med fullt hensyn til de viktige miljøverdiene langs iskanten.

Les også: Vil stanse, ikke utvide oljeletingen

Forrige artikkelSikrer arbeid til over 250 mann
Neste artikkelDerfor bør ungdom velge yrkesfagene

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR