Erik Haugane i Det norske synes oljeselskapene med hell kan bli mer transparente med hva som skjer på plattformene.

På oljekonferansen «The Norwegian Operators Conference» onsdag foreslo han noe humoristisk «en app», hvor tenåringer kunne sitte oppe på natten og følge med på restitivitetsanalyser direkte fra riggene klokken tre om natten, skriver TDN Finans .

Han sier videre at det er bedre med åpenhet enn konsekvensene av ikke å være det.

– Det er bedre å gi informasjon enn at aktører driver med innsidehandel. Når vår initielle melding fra Geitungen kom så fikk det en positiv respons, så kom kursen tilbake. Når den endelige meldingen kom, som jo var kjempepositiv, så reagerte jo ikke markedet i det hele tatt. Fra et markedsmanipulasjonssynspunkt tror jeg ikke det er noe problem, sier han til nyhetsbyrået.

Tidligere i år fikk Det norske en bot for å ha ført for mange personer på innsidelister, i forbindelse med boringen av to letebrønner i Nordsjøen.

LES OGSÅ:

Millionbot til Det norske

– Nå får alle informasjonen samtidig

Etter de fikk boten, besluttet Det norske å gi ut all informasjon fra boringer umiddelbart, så «hele Norge blir innsidere».

– Vi vurderer det hverken som forsvarlig eller praktisk å begrense innsidelsitene slik Økokrim mener. Nå legger vi om hele informasjonspolitikken vår, og oppdaterer hele Norge med en gang vi får informasjon. Det gjør at vi kan leve med boten, sa Erik Haugane til Petro Media News da.

Til TDN FInans sier Haugane at han tror økt transparens kan bli en slags «gimmick» for enkelte selskaper. Han mener oljeselskapene ikke har noe å skjemmes over.

– Dersom riggen står stille i noen dager fordi man må skifte borekrone, så ønsker ikke operatøren å si noe, så blir det spekulasjoner. Ingen operasjoner går jo 100 prosent etter planen, men dette hensyntas jo i budsjettene, sier han.

Forrige artikkelJobb til meg som kommer fra en annen kultur en den med nisselue?
Neste artikkelSvalin-PUD godkjent

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR