– Det vil være vinnere og tapere, men i det store og hele er det godt nytt for verdensøkonomien, sier Christine Lagarde, sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF).

Oljeprisen har falt med rundt 30 prosent siden slutten av juni, først og fremst som følge av økende tilbud og lavere etterspørsel.

Prisfallet vil få veksten i verdensøkonomien til å skyte fart, ifølge IMF-sjefen. Det skriver NTB.

– Det vil trolig utgjøre ytterligere 0,8 prosent vekst i de mests utviklede økonomiene, ettersom de alle importerer olje, enten vi snakker om USA, Japan, Europa og Kina, sier hun.

Oljeeksportørene rammes, men enkelte av dem har kalkulert med dette, fortsetter Lagarde, som viser til oljerike Golfstater som Saudi-Arabia som er lite villige til å kutte i produksjonen for å få opp prisen.

IMF nedjusterte i oktober sin prognose for vekst i verdensøkonomien neste år fra 3,8 til 3,3 prosent og viste til stagnasjon i Europa og Japan og lavere vekst enn tidligere i hurtigvoksende økonomier som Kina.

Forrige artikkelBoreløyve til Imsa
Neste artikkelRiggjobb sørger for julestemning hos Westcon

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR