Gutter henger ikke med på kunnskapsløftet som er sentralt for å få seg jobb i fremtiden. De sliter i grunnskolen, avbryter videregående og stryker på universitetet.,NTB

En stor gruppe gutter og menn har åpenbare vanskeligheter med å ruste seg til det mye omtalte kunnskapssamfunnet. Forskjellene oppstår allerede i de tidlige skoleårene.

På grunnskolen har dobbelt så mange gutter som jenter spesialundervisning. På videregående avbryter flere gutter skolen. Og på universiteter og høyskoler er guttene i et solid flertall blant dem som stryker eller ikke klarer å fullføre studiene.

– Dette føyer seg inn i et større og velkjent mønster med store systematiske forskjeller. Det er typisk jenter fra ressurssterke hjem som klarer seg best. De er samvittighetsfulle og får støtte hjemme fra, sier statssekretær Helge Ole Bergesen (H) til Aftenposten.

Det er liten tvil om at de guttene som faller fra i utdanningen, svekker sjansene på arbeidsmarkedet.

– Vi går mot et mer kunnskapsorientert arbeidsliv, sier analysedirektør Stein Langeland i Aetat

Gutter som ikke fullfører videregående, har orientert seg mot yrker med høy arbeidsledighet – innen industri, transport og ufaglært arbeid i bygg- og anleggsbransjen. (©NTB)

Forrige artikkelStatoil-sjefen fremmer energi som utenrikspolitisk tema
Neste artikkelNei til oljevirksomhet utenfor Nordland og Troms

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR