Eni Norge har tildelt Mento en kontrakt på servicetjenester til Goliat-prosjektet.

Hammerfest-bedriften skal blant annet levere service og vedlikehold av slanger og slangesystemer på Goliat-plattformen.

Avtalen gjelder i første omgang i tre år, men inneholder en opsjon på ytterligere to forlengelser på to år hver, totalt sju år til sammen. Mento skal blant annet stå for innkjøp, lagring, testing og sertifisering av slanger og relatert utstyr.

Mento er etablert i Hammerfest, noe som bidrar til å oppfylle Eni Norges mål om at Goliat-prosjektet skal sørge for størst mulig lokale og regionale ringvirkninger i Finnmark.

Goliat ble funnet i 2000, og blir det første oljefeltet som kommer i produksjon i Barentshavet. Feltet blir bygget ut med en FPSO – en flytende produksjons- lagrings- og losseplattform, spesialtilpasset forholdene i Barentshavet. Totalt inneholder Goliatfeltet om lag 174 millioner fat olje og 8 milliarder standard kubikkmeter gass. Planlagt produksjonsstart er andre halvdel av 2015. Eni Norge er operatør for feltet og eier 65 prosent. Statoil er partner og eier de resterende 35 prosentene.

Mento ble etablert i Stavanger i 1971, og er i tillegg etablert med avdelinger i Bergen, Kristiansund og Hammerfest. Handelsbedriften har produkter og tjenester innenfor filter, slanger, ventiler og borrerelaterte produkter.

Forrige artikkelTruer Rowan med streik
Neste artikkelEMGS selger mer i Barentshavet

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR