Statkraft har investert i svenske Arise Windpower. Statkraft får en eierandel på 11,8 prosent og en plass i selskapets styre.

– Landbasert vindkraft i Sverige er et marked med gode vekstmuligheter for Statkraft. Gjennom Arise Windpower får vi delta i nye prosjekter under ledelse av en kompetent organisasjon, sier konserndirektør Jon Brandsar som er ansvarlig for vindkraft i Statkraft.

Arise Windpower AB driver prosjektutvikling av landbasert vindkraft i Sør-Sverige. Selskapet har ifølge Statkraft avtaler med grunneiere som innebærer et potensial for utbygging av rundt 300 vindmøller og produksjon av 2 TWh ren energi årlig.

Statkraft har fra før av et samarbeid med svenske SCA om utbygging av syv vindparker i skogsområder rundt Östersund, med et produksjonspotensial på 2,8 TWh årlig. Investeringen er rundt 14 milliarder norske kroner.

– Vi er i løpende kontakt med landeiere, prosjektutviklere og andre selskaper om utvikling av flere vindkraftprosjekter. Vi ser på Sverige som et interessant marked for å nå våre mål innenfor vindkraftområdet, fastslår Jon Brandsar.

Forrige artikkelUvisst når produksjonen på Oseberg blir gjenopptatt
Neste artikkelInnspurt i riggoppgjøret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR