78 prosent av varene og tjenestene Statoil kjøpte i fjor ble levert av norske selskaper. Størst var Aker Kværner Stord.

I følge en pressemelding fra Statoil tar selskaper med fakturaadresse i Norge stadig større andel av leveransene. I 2004 sto norske selskaper for 72 prosent, i 2005 74 prosent, mens andelen kom opp i 78 prosent i fjor.

Aker Kværner Stord var den største leverandøren i fjor. Videre var Vetco Aibel, FMC Technologies, Aker Kværner Offshore Partner og Acergy de største leverandørene.

Totalt kjøpte Statoil varer og tjenester for 67,7 milliarder kroner i 2006.

Den største andelen av de 67,7 milliarder kronene ble brukt på konstruksjons- og modifikasjonsarbeid (25 prosent). 20 prosent av leveransene gikk til vedlikehold, reparasjoner og drift og 18 prosent til boring og seismikk. Hver sjuende krone ble i fjor brukt på Snøhvit-prosjektet i Finnmark.

Statoil regner med at innkjøpene vil holde seg på 2006-nivå de neste to årene.

– Snøhvit-feltet kommer i produksjon til høsten, dermed blir det et fall i leveranser til utbyggingsprosjekter. Vi forventer likevel et høyt anskaffelsesnivå neste år på grunn av økning innen brønn og boring, samtidig gjøres det stadig mer vedlikehold og oppgraderinger av eksisterende infrastruktur, sier Statoils direktør for anskaffelser, Kjell-Erik Østdahl.

I 2009 vil leveranser til prosjekter igjen øke. Flere utbyggingsprosjekter er besluttet, blant dem Gjøa i Nordsjøen og Tyrihans i Norskehavet.

Forrige artikkelHaga taus om Kårstø-rensing
Neste artikkelStavanger våger ikke stole helt på Enoksen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR