Mexicos nasjonalforsamling har vedtatt en ny lov som skal få fortgang på oljeutvinningen i dypvannsområdene i Mexicogolfen.,NTB

Underhuset i Mexicos nasjonalforsamling vedtok lovforslaget tirsdag. Forslaget ble vedtatt i senatet allerede i forrige uke.

Loven er en utvannet versjon av presidents Felipe Calderons opprinnelige forslag. Den nye loven åpner for at private selskaper kan inngå kontrakter om prøveboring i dypvannsområdene i Mexicogolfen, men loven tillater ikke at det utbetales bonuser til selskapene dersom de finner olje. Den nye loven tillater heller ikke private investeringer i oljeraffinerier.

Bakgrunnen for lovendringen er at Mexicos statlige oljeselskap Pemex har vist seg å mangle den teknologien og ekspertisen som er nødvendig for å komme i gang med prøveboring i dypvannsområder. Med dagens utvinningstakt vil Mexico tømme sine kjente oljereserver i løpet av et tiår, men det antas at store reserver kan ligge skjult i dypvannsområdene i Mexicogolfen.

Enkelte eksperter mener det er usannsynlig at lovendringen vil føre til økte investeringer i petroleumsvirksomheten i Mexico.

Forrige artikkelOPEC vurderer nytt oljekutt
Neste artikkelRekordinvestering i gruvedrift

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR