Brønnrammen til Bøyla-feltet er nå ferdigstilt og transporteres ut i Nordsjøen for installasjon på feltet., Brønnrammen til Bøylafeltet transporteres ut i Nordsjøen for installasjon på feltet. (Foto: Marathon)

Utbyggingen av Bøyla-feltet i PL 340, lokalisert ved Alvheim-området, har passert en viktig milepæl mot oppstart. Brønnrammen til Bøylafeltet er nå ferdigstilt og transporteres ut i Nordsjøen for installasjon på feltet. Det skriver Marathon Oil Norge AS, som er operatør for PL 340, i en melding.

Fabrikasjonen av Bøyla produksjonsmanifold og Kneler A PLEM (Pipeline End Manifold) ble påbegynt i første kvartal 2013 ved AS Nymo i Eydehavn, og er nå ferdigstilt og blir transportert til Alvheim-området av «Skandi Arctic», et fartøy i Technips flåte. AS Nymo er underleverandør til Technip Norge AS som i 2012 ble tildelt EPCI-kontrakten for Bøylafeltet.

– Nymo, Technip og PL 340-partnerne har på en glimrende måte overlevert neste kapittel i Alvheim-historien. Fabrikasjon av strukturer er ferdigstilt sikkert og på tid, og representerer en viktig milepæl i 2014 med mange subsea installasjoner, er regiondirektør Ken Woodworth i Marathon Oil Norge AS.

Utbyggingsløsningen for Bøylafeltet er planlagt som en undersjøisk satellitt tilknyttet eksisterende infrastruktur til produksjonsskipet Alvheim FPSO (floating production, storage and offloading) via en 26 kilometer land pipe-in-pipe rørledning til Kneler A havbunnsramme. Det planlegges to horisontale produksjonsbrønner og en vanninjeksjonsbrønn.

Boreprogrammet vil bli gjennomført av boreriggen «Transocean Winner». Alvheim FPSO har en prosesseringskapasitet på cirka 150.000 fat i døgnet, og krever minimale modifikasjoner for å motta og prosessere volumer fra Bøyla-feltet. De totale investeringene for feltutbygging av Bøylafeltet er beregnet til cirka 5 milliarder kroner.

Bøylafeltet er lokalisert i blokk 24/9 i nordlige del av Nordsjøen. Lisensen ble tildelt i TFO 2004 og det første funnet ble gjort i 2009 (Marihøne-prospektet). Funnet ble stadfestet av to avgrensningsbrønner samme år. Plan for utbygging og drift ble levert og godkjent av norske myndigheter i 2012. Utvinnbare reserver er beregnet til om lag brutto 23 millioner fat oljeekvivalenter. Produksjonsstart er planlagt i første kvartal 2015.

– Dette er Marathon Oils fjerde feltutbygging på seks år og Bøylafeltet vil forsterke Alvheim-områdets posisjon som betydelig feltsenter i Nordsjøen, sier Woodworth.

Marathon Oil Norge AS er operatør for Bøylafeltet med en eierandel på 65 prosent. De andre rettighetshaverne er Core Energy AS med 20 prosent eierandel og Lundin Norway AS med de resterende 15 prosent.