Eldar Sætre selv mener Statoil har et klimaansvar, og miljøvernforkjempernes umiddelbare reaksjon er skepsis.

– Det ser ut til å være en gryende­ erkjennelse i Statoil om at ­selskapet må omstille seg i klima­riktig retning. Det er likevel et spørsmål om erkjennelsen ­stikker dypt nok til at omstillingen skjer tilstrekkelig raskt og med tilstrekkelig styrke, sier daglig leder i Norsk Klimastiftelse, Anders Bjartnes, til Bergens Tidende.

Han mener det er opplagt at Statoil må kutte kostnader, men at det ikke er like opplagt hvordan selskapet skal rigge seg for lønnsom vekst på den andre siden av kostnadskuttene.

– Hvis Sætre skal være i stand til å styre Statoil på en god måte i årene som kommer, må han vise langt høyere miljøambisjoner enn sine forgjengere, sier leder i MDG, Rasmus Hansson, til Nationen.

Hansson mener den nye Statoil-sjefen bør gjøre tre ting: Trekke Statoil ut av oljesand i Nord-Amerika, signalisere at Statoil vil begrense sin aktivitet i Barentshavet og områdene opp mot iskanten og dernest invitere politikere til en diskusjon om Statoils rolle i et fornybart samfunn.

Bellona-leder Frederic Hauge påpeker at Sætre som medlem av Statoils ledelse har vært en del av en ukultur som han nå må rydde opp i:

– Han trenger lykke til, sier Hauge til distriktenes næringsavis.

Zero-leder Marius Holm er skeptisk:

– Jeg tenker han blir en overgangsfigur. Han påtar seg lederansvaret i en periode hvor Statoil vil bli mer upopulær, sier han til E24.

Forrige artikkelNorsk oljeindustri er spionasjemål
Neste artikkelStavangerregionen best til å skape nye arbeidsplasser

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR