Statoil har tildelt Jacktel AS kontrakt for boligtjenester på Johan Sverdrup-feltet, til en verdi av NOK 1,5 milliarder.

Jacktel AS, et heleid datterselskap av Master Marine AS, med kontor i Oslo, er tildelt kontrakt for den oppjekkbare boligriggen «Haven» for installerings- og ferdigstillingsperioden i første fase av Johan Sverdrup-prosjektet.

Boligtjenestene omfatter sengekapasitet og forpleiningstjenester for prosjektpersonell. Boligriggen vil ha opp mot 400 sengeplasser.

"Haven." (Foto: Sondre Steen Holvik)
«Haven.» (Foto: Sondre Steen Holvik)

For å sikre nødvendig kapasitet for arbeid på Johan Sverdrup-feltet vil «Haven» få oppgradert leggenes styrke og lengde, blant annet med nye spud-cans (diskosformede fundament)/suction caissons (sugeankere). Oppgraderingen forventes å bli gjennomført ved verft i Norge.

– Vi er veldig fornøyd med kontrakten vi har tildelt Jacktel AS. Den oppjekkbare boligriggen «Haven» vil være et viktig verktøy i det endelige offshore installasjon- og ferdigstillingsarbeidet hvor vi setter sammen brikkene i Johan Sverdrup-puslespillet, sier Kjetel Digre, prosjektdirektør for Johan Sverdrup-utbyggingen.

Kontrakten har en varighet på 18 måneder, med forventet oppstart 15. juni 2018. I tillegg kommer opsjoner for forlengelse på 5×2 måneder.

Verdien på den faste kontraktsperioden er på omkring USD 178 millioner (NOK 1,5 milliarder), inkludert forventede oppgraderingskostnader på omkring USD 100 millioner (NOK 850,77 millioner).

Johan Sverdrups første fase skal bygges ut med fire installasjoner som inkluderer en utstyr- og boligplattform, en prosessplattform, en boreplattform og en stigerørsplattform, samt tre havbunnsbrønnrammer for vanninjeksjon.

Les også: Palfinger Dreggen tildeler Brammer Johan Sverdrup-kontrakt

Partnerne i Johan Sverdrup er Statoil (operatør, 40,0267 prosent), Lundin Norway (22,6 prosent), Petoro (17,36 prosent), Det norske oljeselskap (11,5733 prosent) og Maersk Oil (8,44 prosent).​


Video: Statoil ASA

Forrige artikkelProduksjon, inntekter og gjeld øker
Neste artikkelEdvard Grieg-ja

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR