Hydro sikrer riggkapasitet for dypvannsboringer og har inngått en kontrakt med Transocean som bla omfatter bruk av flyteriggen «Henry Goodrich».

I tillegg innebærer avtalen at Hydro inngår en kontrakt om bruk av Transoceans nybygg av et boreskip av en forbedret Enterprise-klasse, som vil være klar medio 2009. Kontrakten for dette boreskipet har en varighet på fire år. Kontrakten for de to riggene har en totalverdi på knapt seks milliarder kroner.

Etter kjøpet av Spinnaker Exploration i 2005 er Hydro den tiende største lisenseier i USAs del av Mexicogolfen, med andeler i mer enn 400 lisenser. Hydro planlegger å utnytte riggkapasiteten til å maksimere verdien av selskapets omfattende utforskingsportefølje.

Riggen «Henry Goodrich» er bygd for boreaktiviteter på opptil 670 meters dyp og vil bli oppgradert for boring på opptil 1.700 meter havdyp ved bruk av et nytt ankersystem som Hydro vil anskaffe.

Det nye boreskipet av en forbedret Enterprise-klasse vil være dynamisk posisjonert og ha såkalt dual activity-teknologi som åpner for parallelle boreoperasjoner. Boreskipet er designet for å kunne bore på opptil 4.000 meters havdyp skriver Hydro på sitt nettsted.

Forrige artikkelTotal får letebore med Ocean Vanguard
Neste artikkelRussland betaler milliardgjeld innen august

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR