Oljetyver i Nigeria stikker av med olje for 7 milliarder kroner hver måned, ifølge myndighetene.

– Med en gjennomsnittlig oljepris på 121 dollar fatet i perioden januar til mars, påfører oljetyver Nigeria et tap på 1,2 milliarder dollar i måneden, sier president Goodluck Jonathans oljerådgiver Kingsley Kuku til NTB.

Nigerianske myndigheter anslår at det daglig forsvinner 400.000 fat med olje fra rørledninger og tankskip, noe som i første kvartal i år bidro til at det offisielle oljesalget falt med 17 prosent.

Nigeria produserer rundt 2 millioner fat olje om dagen, men ferske rapporter anslår at OPEC-landet årlig taper over 35 milliarder kroner grunnet oljetyveri, skriver Klassekampen.

Shell stengte nylig en rørledning i Nigerdeltaet for reparasjon etter at tyver hadde kappet seg inn og tappet olje flere steder. Denne stengningen alene har ført til en reduksjon i oljeeksporten på rundt 150.000 fat om dagen, opplyser oljeselskapet.

Pirater slår stadig oftere til mot oljetankere for å stjele lasten, og for å ta utenlandske sjøfolk som gisler med krav om løsepenger.

LES OGSÅ: Panoro selger seg ut av Nigeria-lisens

Forrige artikkelBP saksøker amerikanske myndigheter
Neste artikkelGasselskaper varsler om søksmål mot staten

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR