Fjerningen av Frigg-anlegget blir mye dyrere enn tidligere antatt. Det kan være et forvarsel på hvor kostbare slike prosjekter blir i framtiden, skriver Dagens Næringsliv.

Gassfeltet Frigg i Nordsjøen var i drift fra 1977 til 2004. Installasjonene på feltet er iferd med å bli plukket fra hverandre av Aker Kværner i et av de første store fjerningsprosjektene på norsk sokkel.

Aker Kværners opprinnelige demonteringskontrakt fra 2004 var på tre milliarder kroner, skriver DN. Nå får avisa bekreftet fra flere hold at arbeidsomfanget blir større enn antatt.

Aker Kværner skal ha rapportert til oppdragsgiveren Total, som var operatør for feltet og ansvarlig for fjerningen, om en ekstraregning som trolig har passert én milliard kroner.

Totals talsmann Dag Olaf Ringe vil ikke kommentere beløpet, men sier selskapet har «en god dialog» med Aker og håper å komme fram til en løsning som begge parter kan leve med.

Kommunikasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Aker Kværner sier til DN at Frigg er et pionérprosjekt som sprenger grenser både med hensyn til teknologi, sikkerhet, miljø og gjennomføring.

Fjerningsprosjektet skulle opprinnelig gjennomføres fra 2005 til 2008, men Andersen vil nå ikke kommentere tidsplanen.

Demonteringsjobben omfatter flere produksjons-, borings- og boenheter på både norsk og britisk side av sokkelen.

Forrige artikkelKrever livbåtsvar fra oljeindustrien
Neste artikkelTrøtte skiftarbeidere er en risiko på plattformene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR