Eiere av offshorefartøy opplever gode tider for tiden. For første gang er en dagrate på én million kroner oppnådd melder dn.no

– Markedet er særdeles stramt. Ankerhåndteringsfartøyene forsvinner på sesongarbeid og prosjektarbeid som gjøres nå i sommerhalvåret, og dette i kombinasjon med at det er generelt høy aktivitet gjør at vi opplever priser vi aldri tidligere har sett, sier Sølve Høyrem i Westshore Brokers.

Jobben som ble sluttet i går med en dagrate på en million kroner er antatt å være av en ukes varighet. Det er nettopp i spotmarkedet dagratene har tatt fullstendig av.

Rekorden ble satt av ankerhåndteringsfartøyet Maersk Advancer, og skipet skal flytte ConocoPhillips flotellet Port Reval fra Ekofisk til Friggfeltet.

– Du må lete med lommelykt, eller eventuelt utsette riggflyttet i noen dager, sier Høyrem og legger til at dette er en helt ny situasjon.

– Tidligere var det sånn at et fartøy gikk på en jobb, og så var ledig til en ny jobb dukket opp. Nå har de ofte to-tre jobber rett etter hverandre, sier Høyrem til dn.no

Forrige artikkelShell satser voldsomt i Asia
Neste artikkel«All time high» for skipsverftene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR