Hittil i år er det boret 21 letebrønner på norsk sokkel. Målet er 32-34 brønner, og det skal holde hardt å nå det planlagte antallet, melder offshore.no.

NTB

Statoil har alene boret 14 lete/avgrensningsbrønner, mens Talisman, Esso og Hydro har boret to brønner hver. Resultatene så langt er sju tørre brønner, to oljefunn, to gassfunn, to olje/gassfunn, tre gass/kondensatfunn og fire brønner med påviste, ikke utvinnbare reserver, opplyser nettstedet.

Statoil har gjort hele seks funn, mens Hydro, Talisman og Eni har ett funn hver i år på norsk sokkel. Totalt blir dette ni funn, altså en funnrate på nærmere 50 prosent.

Skal man oppsummere leteåret 2006 så langt, kommer man ikke utenom at det bare er Enis funn på Goliat-strukturen i Barentshavet som var betydelig. De resterende funnene er gjort enten i Norskehavet eller i Nordsjøen, og sannsynligvis er de ikke av signifikant størrelse.

Statoil og Esso har måttet tåle de største skuffelsene, da det viste seg at de prospektene det knyttet seg mest forhåpninger til, var tørre.

For tiden pågår boring av tre brønner. Statoil borer to letebrønner, den ene er i Norskehavet, den andre i Barentshavet, mens Hydro borer en avgrensningsbrønn i Nordsjøen.

Både Total E&P Norge og Shell har konkrete planer om å bore noen svært viktige brønner senere i år og på nyåret neste år. Eni Norge har også planer om leteboring på Goliat og i Norskehavet.

Forrige artikkelSeadrill får milliardkontrakter fra Chevron
Neste artikkelStrømstøtte kan stoppes av EØS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR