Miras fikk nettopp nytt hode på topp, og nå satses det videre. Selskapet med base i Mo i Riana kjøper nå Nomaco som er lokalisert utenfor Bergen.

KONSERNSJEF I MIRAS: Arve Sem Henriksen.
Foto: MIRAS

– Dette er en strategisk sammenslåing av to likeverdige partnere som kompletterer hverandre godt, sier den relativt ferske Miras-sjefen, Arve Sem Henriksen.

Nomaco holder på med overflatebehandling, stillastjenester og bemanning, og de hadde en omsetning på 130 millioner kroner i fjor. Miras får med 155 ansatte på kjøpet fra Mongstad-bedriften. Mo-bedriften Miras fokuserers for det meste på stålteknologi og vedlikehold og modifikasjon knyttet til dette. I fjor omsatte bedriften for 463 millioner kroner.

Miras skriver i en pressemelding at de sammen ønsker å vokse gjennom «geografisk ekspansjon og nye markeder». Det nye selskapet skal hete Miras Group -Nomaco, og de vil ha tilstedeværelse på Mongstad, Mo i Rana, Sandnessjøen, Mosjøen og i Glomfjord.

– Sammen skaper vi et meget spennende vedlikeholdskonsern med stort vekstpotensiale» kommenterer konsernsjef Sveinung Olsen i Nomaco.

Selskapene opplyser at den daglige driften vil fortsette på de nevnte lokasjonene og at kjøpet ikke vil berører de ansatte på noen vesentlig måte i noen av selskapene.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR