Norsk oljebransje måtte mandag inn på teppet til Petroleumstilsynet (Ptil) etter dårlig tilbakemelding om livbåtsikkerheten på norsk sokkel.

NTB

I løpet av uka får en rekke oljeselskaper og redere pålegg om å skjerpe seg.

I alt 26 operatører og redere på norsk sokkel var kalt inn av tilsynet. Der fikk selskapene klar melding om at sikkerheten rundt livbåter er hver enkelt aktørs ansvar. Ptil krever at oljeindustrien snarest dokumenterer hvordan de sikrer en ansvarlig drift inntil livbåtenes sikkerhet er klarlagt.

– Vi gikk også igjennom regelverket, som i korthet går ut på at alle på norsk sokkel skal kunne evakueres i all slags vær, sier pressekontakt Ole-Johan Faret i Ptil til NTB.

Selskapene hadde i utgangspunktet fått på seg til 14. september å redegjøre for sikkerheten i livbåter på norsk sokkel.

– Svarene vi fikk inn var av svært varierende kvalitet. Flere av dem henviste bare til de generelle tiltakene fra industriens side, OLFs livbåtprosjekt. Det er ikke bra nok. I løpet av uka sender vi ut pålegg til mer enn halvparten av dem som var på møtet mandag. De får ny frist til 12. oktober til å redegjøre for livbåtsikkerheten, sier Faret.

Forespørselen fra Ptil kom etter at Statoil avdekket svakheter ved livbåter av fritt-falltypen på Åsgard B-plattformen. Båtmotorene er ikke sterke nok til å manøvrere livbåtene vekk fra plattformen i en krisesituasjon med mye bølger og vind.

Forrige artikkelPertra skjøt blink i Nordsjøen
Neste artikkelSV: Reiten må selv vurdere sin stilling

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR