Linn Cecilie Moholt har fått jobben som Head of Digital Program Office and Partnerships i Statoil Digital Centre Of Excellence.

Det melder Karsten Moholt AS i en pressemelding. Hun starter i jobben i desember.

Tidligere COO Arne Hammer overtar toppjobben i Karsten Moholt AS.

– Jeg har arbeidet i familiebedriften Karsten Moholt AS i 16 år. For 8 år siden ble jeg brått og uventet kastet inn i rollen som toppleder for selskapet, da AF447 styrtet i havet og min far som var administrerende direktør og min bror som var teknisk sjef omkom. Dette var en stilling jeg aldri hadde planlagt for eller ønsket, den var med full enighet i familien tiltenkt min bror. Samtidig var situasjonen slik at 150 ansatte og mange medlemmer av familien Moholt var avhengig av sitt arbeid i bedriften, og dette var en situasjon jeg som aksjonær og ansatt i bedriften følte ansvar for. Det var et ansvar jeg ønsket å ta. Familien fikk dermed to generasjonsskifter over natten, uten at det var planlagt for et skifte. Dette hadde den konsekvens at strukturen for familiebedriften ikke var egnet for flere generasjonsskifter i fremtiden.  Jeg har derfor de siste 8 årene jobbet med å profesjonalisere selskapet, samle alle 6 lokasjoner i Bergen i nye lokaler på Askøy, lede bedriften igjennom en oljekrise som har vært etterkrigstidens dypeste resesjon og samtidig gjøre Karsten Moholt klar for å møte digitaliseringens tidsalder med nye forretningsmodeller. Dette har vært utfordrende, lærerikt og spennende. Digitalisering krever kapital, spesielt for selskaper som samtidig har kjempet seg igjennom en oljekrise. Karsten Moholt AS går derfor nå inn i en restruktureringsfase hvor resultatet kan bli at selskapet går ut av familien. Dette er en historisk milepæl, som gjør at det samtidig føles veldig naturlig for meg å gå videre i en ny jobb i Statoil, uttaler Linn Cecilie Moholt avtroppende CBDO i Karsten Moholt AS

Arne Hammer vil lede selskapet videre og kjenner medarbeiderne i selskapet godt etter 6 år som COO.

– Jeg ser frem til å lede Karsten Moholt AS videre sammen med alle de dyktige medarbeiderne i selskapet. Vi har bak oss en krevende oljekrise, og vi har allerede et godt grep om det digitale. Vi er godt i gang med implementeringen av fremtidens forretningsmodeller, og vi ser mange muligheter i våre markeder fremover uttaler CEO Arne Hammer.

– Jeg ønsker å takke alle ansatte for en fantastisk innsats igjennom 8 år. Vi har sammen vært igjennom litt av en reise, og jeg har aldri hatt større tro på selskapet enn det jeg har i dag. En dyktig og profesjonell ledelse og veldig kompetente medarbeidere står klar til å lede Karsten Moholt AS inn i en spennende digital fremtid. Jeg er helt sikker på de vil lykkes med dette under Arne Hammer sin ledelse. Selv ser jeg veldig frem til å starte arbeidet med digitalisering i Statoil, uttaler Linn Cecilie Moholt.

Forrige artikkelBeerenberg sikrer Statoil-avtale verdt 200 millioner
Neste artikkelBli med om bord på Deepsea Stavanger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR