Produsent av offshoreutstyr, Moi AS, blir en del av OE Gruppen.

Tidligere Moi-ansatt Odd Jarle Dale har en sentral posisjon som medeier og leder av OE Gruppen, og overtar som daglig leder i Moi fra første juni. Tidligere Moi-leder Kristian Spanne fratrer som daglig leder, men har tilbudt seg å hjelpe til de neste månedene, skriver Jærbladet.

– Styret har jobbet med dette salget en stund. Driftselskapet blir nå solgt ut i sin helhet til OE Gruppen, mens eiendommene blir skilt ut i et eget selskap som fortsatt skal tilhøre dagens eiere av Moi AS, sier Kristian Spanne.

Salget blir gjort for å sikre videre god drift av bedriften som holder til på Orre på Jæren.

– En annen positiv ting med salget, sett fra Mois synspunkt, er at vi i dag produserer en hel del for OE Gruppen. De har også andre fabrikker de bruker, men når Moi AS blir deres egen fabrikk er det grunn til å tro at de vil kanalisere mest mulig av produksjonen sin hit, sier Spanne til Jærbladet.

Bjørn Dale, Magnar Moi, Egil Salte og Tarald Gudmestad er de fire største aksjonærene i Moi AS, med rundt 20 prosent hver.

For halvannet år siden solgte Moi AS rettighetene til offshore-produktene sine til OE Solutions. Odd Jarle Dale gikk da inn som medeier og styreleder i OE Invest, som han eier sammen med Egil Fosse.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR