Etter det petro.no kjenner til, har ungarske MOL tildelt Rowan Viking en kontrakt for boring av to letebrønner på Mandalhøgda i Nordsjøen.

Brønnene er MOL sine første egenopererte på norsk sokkel, og kontrakten har en forventet varighet på 110 dager. 

I sin presentasjon på kapitalmarkedsdagen, anslo partner Lundin et ressurspotensial på 434 millioner fat og en funnsannsynlighet på 30 for prospektet Oppdal/Driva.

I tillegg til én brønn i 860, er det også tatt en borebeslutning for en letebrønn i 539. 

Den første brønnen skal bores umiddelbart når riggen går av kontrakt med Shell i UK og har en forventet varighet på 55 dager. Så venter en pause på mellom tre og seks måneder før den andre brønnen skal påbegynnes.

Kontrakten omfatter opsjoner på tre brønner.

– I løpet av de neste årene ser vi for oss at vi trenger tre til fire brønner for å undersøke potensialet både i den østlige og den vestlige delen av Mandalhøgda. I tillegg blir det kanskje behov for en brønn i nord. Vi har fortsatt en høy eierandel i disse lisensene, og har både mulighet for og ønske om å få med oss ytterligere én eller to partnerer, sa direktør Haakon Haaland i MOL Norge til petro.no for en måned siden.


[Annonse] Hør fra sentrale riggselskaper som Rowan Companies under årets PetroLive Riggvedlikehold! Konferansen gir et nisjerettet innblikk i aktuelle tema innen riggvedlikehold på norsk sokkel. I fjor samlet konferansen 170 delegater.

Årets program er nå klart – sjekk det ut og meld dere på i dag!

Forrige artikkelTotal unngår oppsigelser, 57 har sagt ja til sluttpakker
Neste artikkelMer jobb til to Transocean-rigger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR