AF Gruppen har inngått avtale med StatoilHydro knyttet til miljøinvesteringsprosjektet SMIL på Mongstad.,
Foto: StatoilHydro

Avtalens verdi er omlag 80 millioner kroner, ifølge AF Gruppen.

Statoil Mongstad Miljøinvesteringer (SMIL-prosjektet) omfatter oppgradering og kapasitetsøkning i behandling og prosessering av surtvann, samt oppgradering av eksisterende svovelgjenvinningsanlegg.

AF Gruppen skal blant annet bygge et nytt oljevannsystem, legge om deler av det eksisterende brannvannsystemet og foreta utskifting av HVAC-installasjoner.

Arbeidene vil pågå i perioden januar-desember i år, og forventes å sysselsette om lag 25 egne ansatte.

– Vi er godt fornøyd med at StatoilHydro igjen har valgt AF Gruppen for utførelse av bygg- og anleggsmessige arbeider. Dette prosjektet er viktig for AF Gruppens satsing på miljørelaterte prosjekter for oljeselskaper. Vi har lang erfaring fra tilsvarende arbeider for kunder innen olje, gass og industri og er også involvert i bygging av energiverk i samme område, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Fjerning og gjenvinning
Den største kontrakten i AF Gruppens historie ble i november i fjor tildelt av Heerema Marine Contractors om fjerning og gjenvinning av ni plattformer samt opsjon på ytterligere fire plattformer fra Ekofisk-feltet for ConocoPhillips.

Avtalens totalverdi var opplyst til å være 1,2 milliarder kroner inkludert opsjoner. Arbeidet vil pågå frem til 2014, i regi av AFs miljøvirksomhet, AF Decom.

Forrige artikkelArktisk olje og gass under lupen
Neste artikkelKlart for prøveboring på Tornerose

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR