Regjeringen har godkjent utbygging av Norskehavsoljefeltet Morvin. Investeringene blir på 8,7 milliarder kroner. Men så skal da feltet også produsere 7,9 millioner kubikkmeter olje og 3,1 milliarder kubikkmeter gass.

StatoilHydro er operatør i feltet med en eierandel på 64 prosent. Med seg på laget har selskapet Eni Norge (30 prosent) og Total E&P Norge (seks prosent).

– Morvin er et felt med høyt trykk og høy temperatur. Feltet skal bygges ut med to brønnrammer på havbunnen og knyttes opp mot åsgard B, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding, og legger til at Morvin er den første planen for utbygging fra det sammenslåtte selskapet.

Feltet skal benytte seg av eksisterende infrastruktur og øker produksjonen i halefasen på åsgard B – noe som gir gode miljøløsninger, bedre utnytting av de eksisterende innretningene og legger grunnlag for framtidig aktivitet på åsgard-området.

– Det er også gledelig å se at teknologien som ble utviklet for Kristin-feltet kommer til nytte på andre felt på sokkelen med høyt trykk og høy temperatur, og at vi bedrer evnen vår til å bygge ut stadig mer krevende felt, sier olje- og energiminister åslaug Haga i meldingen.

Planen er å sette feltet i produksjon i 2010.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR