Mosvold bestilling av nybygg fra Otto Marine kan falle fullstendig i fisk. Etter stadige forsinkelser har selskapet gått til sak, men lagmannsretten i Singapore har dømt i Otto Marines favør.

Av Inger Johanne Stenberg

Skipsverftet med base i Indonesia, Otto Marine, har vunnet i lagmannsretten over norske Mosvold Supply. Det kan bety at Mosvolds erstatningssak mot verftet kan ende med milliardtap for den norske bedriften, det skriver The Straits Times.

Det norske selskapet har bestilt fire ankerhåndteringsfartøy fra det indonesiske verftet, men etter at verftet ikke klarte å levere innen tiden ble det første avbestilt i mai i år, nå har fristen for de neste skipene også gått ut, og selskapet som til nå har betalt 430 millioner kroner av kontraktssummen allerede, risikerer nå å ende med tap på grunn av forsinkelsene.

Les mer: Risikerer supply-avbestilling – igjen

De to første skipene som skulle leveres skal ha en verdi på 78 millioner dollar, eller omkring 465 millioner kroner. Det tredje skipet har en verdi på nesten 500 millioner kroner, mens siste i rekken har en verdi på over en halv milliard norske kroner. Totalt er skipene verdt nesten to milliarder norske kroner, men Otto Marine blokkerer nå det norske selskapet mulighet for erstatning.

Otto Marine eier 4,15 prosent av Mosvold Supply.

Forrige artikkelTGS for første gang i Indonesia
Neste artikkelForsinket sengekos på Ekofisk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR