– At Statoil prioriterer lærlinger, også i en tid med store utfordringer for hele sektoren, er viktig for å opprettholde kompetansen i næringen, sier OEDs statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

Hun møtte onsdag elever ved Laksevåg videregående skole og Statoil-lærlinger ved Kollsnes prosessanlegg.

– Vi står i en krevende tid for petroleumsindustrien med lavere aktivitetsnivå. Da er det desto viktigere at industrien ser fremover og styrker sin konkurransekraft. Det vil kreve mange kloke hoder i mange tiår til, sa Tybring-Gjedde under møtet med elevene.

Laksevåg VGS er en av skolene Statoil rekrutterer sine lærlinger i fra.

OEDs statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde møtte elever ved Laksevåg videregående skole og Statoil-lærlinger ved Kollsnes prosessanlegg. (Foto: OED)
OEDs statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde møtte elever ved Laksevåg videregående skole og Statoil-lærlinger ved Kollsnes prosessanlegg. (Foto: OED)

– At Statoil prioriterer lærlinger, også i en tid med store utfordringer for hele sektoren, er viktig for å opprettholde kompetansen i næringen. Uten en slik satsing hadde ikke norsk olje- og gassteknologi vært blant verdens beste. Vårt samfunn kommer til å trenge enda mer kompetanse i fremtiden, understreket statssekretæren.

Etter skolebesøket fikk Tybring-Gjedde omvisning ved lærlinger på Kollsnes prosessanlegg, en av lærlingestedene.

Anlegget vest for Bergen prosesserer gass tilsvarende ca. 40 prosent av den totale norske gasseksporten til Europa. I tillegg er Kollsnes en viktig del av det norske gasseksportsystemet. Med sine 350 ansatte betyr anlegget også mye for det lokale næringslivet.

Forrige artikkelKompleks geologi i Barentshavet setter store krav til overvåking
Neste artikkelRystad: Iraks oljeproduksjon fortsetter å vokse

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR