MRC Teamtrade og MRC Energy Piping skal levere til Johan Sverdrup. For MRC Energy Piping er det den største enkeltkontrakten i selskapets historie.

MRC Globals norske datterselskaper, MRC Teamtrade og MRC Energy Piping, er tildelt kontrakter for å støtte Statoils Johan Sverdrup-utbygging i Nordsjøen.

MRC Energy Piping vil levere rør, rørdeler og flenser til prosess- og stigerørsplattformene på Johan Sverdrup-prosjektet. Statoil har tildelt byggekontrakten for de to plattformene til Samsung Heavy Industries, som deretter har tildelt denne kontrakten til MRC Energy Piping. Kontrakten er den største enkeltkontrakten i MRC Energy Piping historie.

MRC Teamtrade skal levere instrumenteringsprodukter for alle de fire plattformene i hele feltets levetid.

– Vårt oppkjøp av Stream AS i januar 2014, var en del av vår langsiktige strategi om å ekspandere internasjonalt og øke vår oppstrøms offshorevirksomhet, og brakte både MRC Teamtrade og MRC Energy Piping til vårt selskap, sier Andrew Lane, styreformann, president og CEO i MRC Global.

– Deres langsiktige relasjoner og gode track record med Statoil, nå en av våre 20 beste kunder, har skapt denne muligheten for vekst selv i møte med dette utfordrende markedet. Vi er beæret for tilliten Statoil og Samsung Heavy Industries har gitt oss, sier han.

Johan Sverdrup vil bygges ut i flere faser. Produksjonskapasitet for første fase er designet til 315.000 fat oljeekvivalenter per dag, med en forventet produksjon på mellom 315.000 – 380.000 fat oljeekvivalenter per dag i tidlig fase.

Feltsenteret i første fase inkluderer prosessplattform, boreplattform, stigerørsplattform og boligplattform, og er utformet med tanke på framtidige utvidelser.

Les også: Slik blir første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen

– Vi vet at suksessen til Johan Sverdrup vil kreve mange forskjellige leverandører, inkludert MRC Energy Piping og MRC Teamtrade, for å levere kvalitetsprodukter, på tid og med presisjon, sier Steinar Aasland, MRC Global Senior VP – internasjonale operasjoner.

– Dette er en laginnsats, og vi ser frem til å samarbeide med Samsung Heavy Industries og Statoil på et så viktig prosjekt for Norge.

Les også: Johan Sverdrup blir billigere

 

Forrige artikkelNoreco misligholdt produksjonsavtalen på Huntington
Neste artikkelStatoil bygger verdens første flytende vindpark

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR