RAK Petroleum, basert i De forente arabiske emirater, har kjøpt seg kraftig opp i DNO International. Analytikerne tror det kan gå mot et totalt oppkjøp.

I går ble det kjent at RAK Petroleum, basert i De forente arabiske emirater, har kjøpt seg opp til en eierandel på 20,5 prosent i det norske oljeselskapet DNO International. DNO-sjef Helge Eide gir uttrykk for at han setter pris på interessen fra selskapet.

– Vi noterer oss at de er nå en stor industriell eier basert i Midtøsten, noe som er både spennende og positivt, men vi har ikke vært i kontakt med de angående noe potensielt samarbeid. Det vil ikke være unaturlig for oss å ville ha en dialog med de på et tidspunkt, men dette har ikke skjedd ennå, sa Eide til Bloomberg i går.

Ifølge Dagens Næringsliv har ikke RAK Petroleum pengene som skal til for å kjøpe opp DNO, men det er ifølge analytiker Trond Omdal i Arctic Securities kun for en teknikalitet å regnet.

– For å kjøpe hele selskapet må Rak hente mer penger, fordi det i utgangspunktet ikke er kapitalisert til det, sier analytiker Trond Omdal i Arctic Securities til DN.no.

Han peker på at selskapet har sterke eiere i ryggen og gode forbindelser til finansindustrien og sjeikdømmet Ras Khaima, og at det derfor ikke bør være et problem å reise finansiering til et eventuelt kjøp. Han tror at selskapet nå ønsker seg en plass i styret til DNO.

– Så er spørsmålet hva man ønsker videre. Om man ønsker et nærmere operasjonelt samarbeid, eller fusjon med RAK Petroleum som har lisenser i emiratstaten Ras Al Khaimah, i tillegg til i Oman, sier Omdal.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR